Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Καλοκαίρι 2012

          Καλοκαίρι… Ήρθε ξανά το καλοκαίρι… Ένα καλοκαίρι που φαίνεται πώς θα είναι αλλιώτικο, με πολλά γεγονότα…
            Ξέρετε, εγώ το καλοκαίρι το θυμάμαι λίγο αλλιώς. Κατ’ αρχάς όλοι μιλούσαν συνέχεια για άδειες και κανονίζανε για διακοπές. Η ερώτηση «Πού θα πάτε διακοπές;» ήταν αυτονόητη. Τώρα ρωτάμε «Θα πάτε πουθενά διακοπές; Μπα, ε;». Και ο άλλος απαντάει «Μπα, με τίποτα… Εδώ θα τη βγάλουμε, στο σπίτι, με κάνα μπάνιο εδώ κοντά».
            Άσχημη η μιζέρια των καιρών μας. Που το σκεφτόμαστε για να κάνουμε ένα μπάνιο γιατί η βενζίνη και οι καφέδες είναι ακριβοί. Που δεν μπορούμε να ξεσκάσουμε έστω για ένα διήμερο από τις υποχρεώσεις. Που τελικά, ναι, δεν τολμάμε  καν να ονειρευτούμε ένα μικρό ταξιδάκι, μια απόδραση.
            Η ακόμα πιο τραγική αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας δεν θα πάρουν άδεια και τελικά δεν χρειάζονται και διακοπές, μιας και κάθονται όλο το χρόνο… Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και η ανεργία μόνο υγιής κατάσταση δεν είναι. Άλλωστε αργία μήτηρ πάσης κακίας δεν λένε;
            Όσο άσχημη όμως και αν είναι η κατάσταση εμείς θα καταφέρουμε να περάσουμε καλά, ακόμα και στα σπίτια μας. Μια βουτιά στην πιο κοντινή θάλασσα, ένα κρασάκι στην αυλή, ένα καρπούζι το βράδυ με καλή παρέα και καλή μουσική και θα είμαστε πάλι μια χαρά.
            Τουλάχιστον ας παίξει μια επανάληψη το Ρετιρέ και το Εμείς & Εμείς, έτσι για να θυμόμαστε πώς ήταν παλιά τα καλοκαίρια!! Είναι και αυτός άλλος ένας συνειρμός του καλοκαιριού στην Ελλάδα… Και όσοι τελικά πάτε διακοπές, να περάσετε πολύ πολύ καλά γιατί οπωσδήποτε, μετά από αυτή τη χρονιά που πέρασε, τις χρειάζεστε!
            Εγώ πάντως επιστρέφω, μετά από μια υπέροχη χρονιά για διακοπές στο πατρικό μου! Θα τα λέμε από εκεί!
           
Καλό Καλοκαίρι!!!

Τσιακίρη Ειρήνη
5/7/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου