Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Κύριε υπουργέ, χαλαρώστε λίγο, μην κουράζεστε!

      Σοβαρές ασχολίες πληροφορηθήκαμε ότι θα έχει ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης την Δευτέρα το πρωί [πηγή: enikos.gr]. Θα κάνει βαφτίσια! Για να γίνουμε πιο  συγκεκριμένοι, θα αλλάξει το «Γ. Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης» σε «Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης». [πηγή: enikos.gr]. Συγκλονιστικό έτσι; Κοιτάξτε να δείτε, καταλαβαίνω ότι  όλα τα Υπουργεία όταν αλλάζουν ονόματα, φυσικά αλλάζουν και φίρμα- η οποία μας στοιχίζει και πολύ ακριβά! Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τι χρειάζονται τα δελτία τύπου και οι δηλώσεις για εντελώς γραφειοκρατικά ζητήματα. Ας κάνει ο υπουργός την αλλαγή διακόσμησης, ασχολία που θα διαρκέσει μία μόλις ώρα και ας ασχοληθεί ο υπουργός με κανένα σοβαρό θέμα που αφορά τους ανθρώπους της Μακεδονίας και της Θράκης. Κύριε υπουργέ, προσέξτε όμως, μην κουραστείτε πολύ και σας τρέχουμε με υπερκόπωση στα νοσοκομεία και τριτώσει το κακό! 
        Έχω ένα μικρό και ελάχιστο θέμα για επίλυση για να δώσουμε ένα έναυσμα στον υπουργό: το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν προχωράει ή έστω,δεν προχωράει όπως θα έπρεπε να προχωράει ένα δημόσιο έργο σε μια πολιτισμένη χώρα το έτος 2012. Προχωράει με ρυθμούς χελώνας, όπως δηλαδή προχωράνε όλα τα δημόσια έργα στη χώρα μας από την μέρα που ιδρύθηκε το νέο ελληνικό κράτος. Εξαιτίας του όμως έχουν κλείσει δεκάδες μαγαζιά από τη μεριά αφού η πρόσβαση σε εκείνη τη μεριά του δρόμου είναι δύσκολη για τους πολίτες και τα μαγαζιά χάνουν τους πελάτες τους, κλείνουν και μένουν τόσοι άνθρωποι άνεργοι. Ακόμα, η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο είναι δύσκολη τόσο για τα αυτοκίνητα-ο δρόμος είναι στενός και δημιουργείται κυκλοφοριακό- όσο και για τους πεζούς- είναι από πολύ  επικίνδυνο μέχρι εντελώς αδύνατο να περάσει κάποιος από εκεί. 
        Ας μιλήσω και για μια άλλη όψη του θέματος, ίσως και ελάσσονος σημασίας για κάποιους: Είναι θλιβερή η εικόνα μιας πόλης γεμάτης με λαμαρίνες και είναι πολύ αντιαισθητικό το θέαμα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους της όμορφης Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον, αν δεν πρόκειται ποτέ να φτιαχτεί το μετρό σε αυτήν την πόλη, πείτε το και σε μας να μην γινόμαστε και ρεζίλι στους υπόλοιπους Έλληνες όταν καυχιόμαστε για το μετρό της πόλης μας-ποιο μετρό;- και βγάλτε αυτές τις λαμαρίνες να δούμε και εμείς αυτά τα αρχαία που κρύβονται από πίσω. Ας δούμε αυτό που έχουμε δηλαδή γιατί μετρό ούτε θα έχουμε ούτε θα δούμε.
        Καταλάβατε τώρα κύριε υπουργέ; 


Τσιακίρη Ειρήνη
30/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου