Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Με 'γεια!

         Άντε, τα καταφέραμε!  Έχουμε κυβέρνηση! Με γεια μας και καλορίζικη! Η κυβέρνηση αυτή ορκίστηκε να υπηρετήσει τον ελληνικό λαό , και όχι τα δικά της συμφέροντα-αυτό δεν υπάρχει στον όρκο γιατί υποτίθεται ότι εννοείται, αν και η ιστορία άλλα αποδεικνύει!
         Η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Δεν συμβαίνουν κάθε μέρα κυβερνήσεις συνεργασίας που έχουν να αντιμετωπίσουν τόσα θέματα και, πίσω από μια στοιχειώδη συνεννόηση, κάθε κόμμα της κυβέρνησης αυτής έχει τα δικά του πιστεύω. Σίγουρα οι επόμενες μέρες και οι επόμενοι μήνες θα έχουν μεγάάάλο ενδιαφέρον!
          
         Η κοινωνία περιμένει. Και δεν είναι μια υγιής κοινωνία. Άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους, αυτοκτονούν ή δολοφονούνται και αυτό σε εποχές ειρήνης. Δεν έχουμε πόλεμο. Νομίζω. Αν και πολλά από όσα συμβαίνουν εκεί παραπέμπουν. Ανεργία. Συνεχής άνοδος τιμών. Θάνατοι. Λιποθυμίες από την πείνα.
          Ακόμα, οι σχέσεις των ανθρώπων είναι περίεργες. Από τη μια φοβόμαστε τον διπλανό μας, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, ανησυχούμε μήπως μας κλεψουν το πορτοφόλι, μήπως μας διαρρήξουν το σπίτι, μην μας σκοτώσουν για μερικά ευρώ, κοιτάμε γύρω μας ανήσυχοι και επιφυλακτικοί. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που δενόμαστε όλο και περισσότερο μεταξύ μας, σε αυτές τις δύσκολες μέρες μαζευόμαστε όλοι μαζί και συζητάμε, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί και υπερασπιζόμαστε τον διπλανό μας.
         
          Έχουμε ανάγκη από αλλαγές, από ένα νέο ξεκίνημα.  Και αν τα λόγια μου μοιάζουν με πολιτικό λόγο, δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Απλά κάθε φορά, ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει, ότι ναι, μια νέα κυβέρνηση θα είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Άσχετα αν τελικά πάντα απογοητεύομαι. 
          Ελπίζω, δεν πιστεύω, επιφυλάσσομαι να πιστέψω όλες  τις ωραίες  υποσχέσεις όπως επιφυλασσόμαστε όλοι μας, γιατί όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Και έχουμε καεί πολλάκις. Αυτή τη φορά ας αλλάξει κάτι, σας παρακαλούμε!  Ας κάνει επιτέλους κάποιος αυτά που υπόσχεται γιατί πραγματικά, «η ιστορία κρίνει αυστηρά».Τσιακίρη Ειρήνη
21/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου