Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τι σημαίνει τελικά Πολιτικό Κόστος;

       «Θα πάρω τα μέτρα και ας πέσω» ήταν ο τίτλος της κυριακάτικης Real News και με αυτήν του τη δήλωση ο πρωθυπουργός μας λέει ότι θα πάρει τα μέτρα που είναι να πάρει, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, αδιαφορώντας δηλαδή για το αν θα συνεχίσει αν είναι ή για το αν θα ξαναγίνει πρωθυπουργός!
        Αυτό θα πει πολιτικό κόστος; Για μένα πολιτικό κόστος είναι αυτό που γίνεται έξω από τη Βουλή. Οι άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά, που χάνουν τα σπίτια τους, που κοιμούνται στα παγκάκια, που δεν έχουν να φάνε, που μεταναστεύουν, που αυτοκτονούν.
        Πολιτικό κόστος είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, η τρομοκρατία, οι πυρκαγιές, οι ληστείες, οι δολοφονίες. Όχι το να θα ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Αυτό μας απασχολεί πολύ λιγότερο από όσο φαντάζεται ή ελπίζει και σίγουρα πολύ λιγότερο από όσο εκείνον. Είναι εξασφαλισμένος και αυτός και τα παιδιά του μέχρι και τα τρισέγγονα του. Το όνειρο της ζωής του έγινε πραγματικότητα. Έκανε τα πάντα και το κατάφερε. Είναι πρωθυπουργός!
        Ας αναρωτηθεί ο κύριος Σαμαράς τι συνέπειες θα έχουν τα μέτρα του. Εκείνος έζησε το όνειρο του. Τόσοι νέοι που αποφοιτούν από τα Πανεπιστήμια, με μυαλό, γνώσεις, πτυχία, θα δουλέψουν, θα βρουν μια δουλειά για να ζήσουν, θα κάνουν αυτό που ονειρεύονται; Ή νομίζει ο πρωθυπουργός ότι όλοι εμείς που σπουδάζουμε, το κάνουμε από χόμπι και οι γονείς μας μάς έχουν εξασφαλίσει όπως εκείνος και οι όμοιοι του τα δικά τους παιδιά;
        Τα 11 δις που ψάχνει ο πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά που πρέπει να τα ψάξει. Αλλά έχει τη διάθεση να το κάνει; Το να κόβει μισθούς και συντάξεις είναι η εύκολη λύση. Δεν είναι όμως και η σωστή. Ας κοιτάξει ο κύριος Σαμαράς να πράξει όπως υποσχέθηκε προεκλογικά γιατί όσο περνάει ο καιρός θυμίζει όλο και περισσότερο τους προκατόχους του- και ας αφήσει τις πολύκροτες δηλώσεις που κανέναν δεν συγκινούν! Το αν θα ξαναεκλεχθεί ποσώς μας αφορά. Αλλά δεν είναι αυτό το -πολιτικό ή όχι- κόστος των πράξεων του… 


Τσιακίρη Ειρήνη
20/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου