Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Άντε και Καλό Μήνα!

            Ήρθε και ο Οκτώβρης… Το ημερολόγιο το λέει δηλαδή… Γιατί, κοιτάξτε λίγο έξω, σας κάνει για Οκτώβρη; Εμένα προς Ιούνη μου φέρνει λίγο… Τέλος πάντων, αφού όλοι συμφωνούμε πως το ημερολόγιο λέει ότι σήμερα έχουμε 1η Οκτωβρίου, ας το πάρουμε ως δεδομένο και ας προχωρήσουμε παρακάτω!
            Θέλω να πω πόσο γέλασα αυτό το Σαββατοκύριακο με τη δήλωση του πρωθυπουργού στην New York Times, την οποία διάβασα στο enikos.gr (http://www.enikos.gr/politics/83301,Samaras:_H_pio_sklhrh_doyleia.html) ότι «είναι πολύ σκληρή η δουλειά του πρωθυπουργού, είναι μπελάς». Συγγνώμη κύριε Σαμαρά αλλά είχα την εντύπωση ότι θέλατε να γίνετε πρωθυπουργός, ζητούσατε να σας ψηφίσουμε, όχι; Μήπως κάνουμε λάθος; Μήπως σας έκαναν με το ζόρι;  Έχω και μια άλλη εκδοχή βέβαια… Χτυπάει λέει το κουδούνι στο σπίτι του Σαμαρά ένα μουντό πρωινό, ο ήλιος ακόμα δεν έχει βγει. Σηκώνεται ο Σαμαράς με την ριγέ πιτζάμα, ανοίγει την πόρτα με την τσίμπλα στο μάτι και βλέπει δύο ασφαλίτες. «Κύριε Σαμαρά, πρέπει να μας ακολουθήσετε». Ο Σαμαράς σκυθρωπός ντύνεται, αποχαιρετά τη γυναίκα του και τα παιδιά του με βουρκωμένα μάτια και τους ακολουθεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον αναγκάζουν να καθίσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού και να αναλάβει τη διακυβέρνηση. Τους ζητά να δείξουν λίγο έλεος αλλά εκείνοι είναι ανένδοτοι. Κάνει την καρδιά του πέτρα και αναλαμβάνει. Και μετά από τρεις μήνες βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τα παράπονα του σε μια αμερικάνικη εφημερίδα, να πει τον πόνο του βρε αδερφέ, να βρει το δίκιο του. Ε; Τι λέτε; Καλύτερη εκδοχή;
Κύριε Σαμαρά, δεν θέλω να σας θίξω αλλά δουλεύει κι άλλος κόσμος σε αυτή τη χώρα-που λέει ο λόγος δηλαδή!  Και κάποιοι κουράζονται κιόλας. Δεν βγαίνουν να παραπονούνται στις εφημερίδες του τύπου: «Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτοί με κουράζουν, κάντε τους ντα!»
            Φυσικά διάβασα στη
Real News το ρεπορτάζ για τον Καρούζο, Μεϊμαράκη και λοιπούς.  Το τι ανοιχτοχέρης αυτός ο Καρούζος δεν λέγεται. Και «εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα λεφτά» και «μη μου μιλάτε για λεφτά»  και  «δεν είναι πρόβλημα για μένα τα λεφτά» και ξέχασε να συμπληρώσει : «αφού ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης πληρώνει τα πάντα! Γιατί να αγχώνομαι; Πληρώνουν αυτοί στην  εφορία, δεν χρειάζεται να πληρώνω και εγώ!» Αμ δεν είναι έτσι!! 
            Και τέλος πάντων, αν ο κύριος αυτός κλέβει το κράτος, το κάνει  γιατί μπορεί, Γιατί δεν τιμωρείται. Αν όλες οι υπηρεσίες δούλευαν σωστά, δεν θα είχαμε τέτοια θέματα. Και τέλος, αν το ΣΔΟΕ λειτουργούσε καθημερινά, σωστά και δίκαια, δεν θα είχε πέσει τόση δουλειά τώρα τελευταία με αυτή τη λίστα… Οπότε για άλλη μια φορά καταλήγουμε ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά… Ή λειτουργεί όποτε δεν βλάπτει τα προσωπικά συμφέροντα ορισμένων…



Τσιακίρη Ειρήνη
1/10/2012
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου