Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Καλό βόλι!

Εδώ είμαστε πάλι, στο παρά τσακ για το άνοιγμα της κάλπης και όλα αυτά τα βράδια για να κοιμηθούμε, καθώς έχουμε και αγωνία, μετράμε-τι; Προβατάκια; Ε όχι δα, πολύ ξεπερασμένο! Μετράμε Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι ξεφυτρώνουν γύρω μας σαν τα μανιτάρια και έχουμε αρχίσει να χάνουμε την μπάλα!
Ανέκδοτο γίνανε λοιπόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και την ομαδική τους κάθοδο σχολίασαν, με χιούμορ ομολογουμένως οι συμπολίτες μας… «Βοήθεια! Ένας ιός στο fb μεταμορφώνει τους φίλους μου σε Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους» «- Σ’αγαπώ! -Σε βλέπω σαν δημοτικό σύμβουλο» «Πάω περίπτερο και τι να δω; Lacta με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Τι άλλο θα βγάλουν;» «Ήταν ένας Άγγλος ένας Γάλλος κι ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!» είναι μόνο λίγα από τα πετυχημένα αστεία που διάβασα σε facebook και twitter. Αν έφτανε και η πολιτική μας συνείδηση, εκεί που φτάνει το χιούμορ μας, ίσως για να μην πω σίγουρα, να μην είχε χάσει τόσο πολύ το νόημα της η πολιτική… 
Μεταξύ μας, εγώ θα το θεωρούσα εξαιρετικό που για μια φορά κατεβαίνουν στις εκλογές άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, αυτό που λέμε άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι σαν εμάς και όχι ξανά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτοί που τους νοιάζει πράγματι το καλό της πόλης τους και όχι το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι όμως έτσι τελικά; Ισχύει αυτό για όλους; Προσωπικά να μιλήσω, για όλους δεν ξέρω. Αλλά θα έβαζα σχεδόν το χέρι μου στη φωτιά ότι τουλάχιστον κάποιοι από τους δικούς μου γνωστούς μπήκαν στην διαδικασία αυτοί, να τρέχουν ωσάν τους τρελούς όλη μέρα γιατί πραγματικά τους νοιάζει η πόλη τους και οι άνθρωποι της.  
 Περισσότεροι λοιπόν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τους Παπαδόπουλους, όπως είπε και μια φίλη, και από τους Παπαδάκηδες, προσθέτω εγώ. Έτσι νομίζω ότι με την φετινή πληθώρα υποψηφίων, έχουμε όλοι τόσες πολλές επιλογές που θα είμαστε επιεικώς αδικαιολόγητοι να στείλουμε πάλι τους ίδιους, να επιλέξουμε πάλι με βάση πελατειακά και προσωπικά συμφέροντα. Αυτήν την φορά  ας αντιληφθούμε την σημαντικότητα της ψήφου μας και ας ψηφίσουμε με γνώμονα το καλό της πόλης μας, της περιοχής μας, του δήμου μας.
 Κατά τ' άλλα, φαίνεται να πέρασε καιρός από το τελευταίο μου κείμενο, καιρός γεμάτος δημιουργικό τρέξιμο, κάτι λίγο από άγχος, διάβασμα, ταξίδι, μελαγχολία και συνωστισμό σκέψεων σε ένα κεφάλι που φορές φορές νόμιζα θα έσκαγε… Το τρέξιμο συνεχίζεται, άλλωστε, εχμ… εξεταστική εν’ όψει και υπόσχομαι να επανέλθω πολύ πολύ σύντομα με άλλες, μη εκλογικές σκέψεις! Μέχρι τότε, Καλή Ψήφο με σκέψη και συνείδηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου