Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ανασκουμπωθείτε!

Ταραραραραρα!! Και ναι, είναι αλήθεια! Μετά από ενάμιση μήνα, είμαι και πάλι εδώ! Και χωρίς την παρέμβαση Νικολούλη παρακαλώ! Χωρίς τυμπανοκρουσίες, παρελάσεις και προπόσεις εμφανίστηκα, έπιασα χαρτί και μολύβι- οκ, πληκτρολόγιο και άρχισα να ξαραχνιάζω!
Μετράμε λοιπόν δυο μήνες στο καινούριο έτος, ένα έτος που ξεκίνησε με μια γεύση γλυκόπικρη.
Ένα από τα πιο όμορφα νησιά μας έπαθε διάσειση μα δυστυχώς το εθνικό σύστημα υγείας και ο Υπουργός του φαίνεται να αποφασίζουν ότι η δημόσια Υγεία είναι πολυτέλεια ακόμα και εμάς, πόσο μάλλον για ένα νησί. Η ίδια η Κεφαλλονιά μοιάζει με άρρωστη πλούσια θεία που μαζεύτηκαν όλοι στα πόδια της να της δείξουν πόσο την νοιάζονται και την αγαπούν, με το αζημίωτο φυσικά. Αν τα ανίψια της θα γλυκοκοίταζαν τη  περιουσία της, οι πολιτικοί μας έχουν το βλέμμα καρφωμένα στα… ψηφαλάκια!
Και εκεί που σκέφτομαι πως δεν υπάρχει τελικά καμιά ελπίδα για αυτήν τη χώρα που όλοι αποφασίζουν για το μέλλον της χωρίς να την ρωτάνε, λες και είναι κοπελίτσα που την προξενεύουν στον ογδοντάχρονο εισοδηματία του χωριού, χωρίς να ζητούν καν την γνώμη της, τελικά, κάπου βλέπω τον κούκο να έρχεται πάνω μου ! Και ίσως ένας μόνος κούκος να μην φέρει την άνοιξη, μα αν ο καθένας ανοίξει την πόρτα στον δικό του κούκο, τότε αυτοί θα γίνουν πολλοί και η άνοιξη θα τους ακολουθήσει!
Έτσι ξεκίνησα κι εγώ να σκέφτομαι και είμαι ενθουσιασμένη που φέτος θα είμαι ενεργή εθελόντρια στην Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, γνωρίζοντας κόσμο, αποκτώντας νέες εμπειρίες, νέα καθήκοντα, νέες δεξιότητες, γνωρίζοντας την πόλη, περνώντας καλά!
Για το τέλος, μια ευχή και μια ευχαριστία! Εύχομαι να αλλάξει το γούρι του 2014 και να πλημμυρίσουμε Υγεία και Χαρμόσυνες Ειδήσεις! Ευχαριστώ όλους μου τους φίλους και τις φίλες, αυτές που ξέρω χρόνια και έχουν αποκτήσει master στο κεφάλαιο «Ειρήνη», ναι Θεανώ και Ελένη, εσάς λέω! - αλλά και αυτούς που γνώρισα πολύ πιο πρόσφατα, και με στηρίζουν όποτε τους χρειάζομαι, με συμβουλές, χαμόγελα και «γκρίνιες» (Σε πολλά πολλά εισαγωγικά οι γκρίνιες!)


Υ.Γ. Υπήρξε μια τάση καταστροφής αντικειμένων αυτό το διάστημα, άρχισα να πιστεύω ότι θα με βαφτίσουν και Επίτιμη-εκτός όλων των άλλων-, ελπίζω να μην είναι κολλητική, προσέχετε λίγο παραπάνω! 

Τσιακίρη Ειρήνη,
28/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου