Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Πού να σφίξουν κι οι ζέστες!!!

      Αυτό θα πει αποχή! Δυο μήνες από το ένα κείμενο στο άλλο! Εντάξει, συγχωρήστε με, μεσολάβησε και μια εξεταστική. Και μια κατασκηνωτική περίοδος ως ομαδάρχισσα, φουλ κουραστική αλλά και φουλ διασκεδαστική! Κάπως έτσι πέρασε κιόλας το μισό καλοκαίρι!
      Από γεγονότα; Άλλο τίποτα!
      Γύρισα που λέτε από την «απομόνωση», ξέρετε, εκεί ούτε ειδήσεις, ούτε ενημέρωση, ούτε τίποτα, ησύχασε το κεφάλι μας από αυτήν την άποψη. Γύρισα λοιπόν και εκεί στην απόπειρα προσγείωσης, τσουπ! όλα ανάποδα. Δεν ήταν λέει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Του τελείωσε ο κόκκινος μαρκαδόρος του κυρ-Φώτη, σου λέει πού να ψάχνω καινούριο να τραβάω γραμμές, άντε πάμε τώρα.
      Ο Άδωνις, με είπανε, Υπουργός Υγείας. Με ανοιχτό το στόμα έμεινα,  κόντεψα να πάθω καρδιά νέα κοπέλα, αλλά λέω πού να τρέχω τώρα, σε ποιο νοσοκομείο, με τέτοιον αρμόδιο Υπουργό, τον μπελά μου θέλω, να πάω και να βρω ταμπελίτσα «Κλειστό λόγω Άδωνι»;  Να προσέχετε πολύ την υγεία σας! Πάντα δηλαδή να την προσέχετε και πάντα να είστε καλά, σας το εύχομαι! Αλλά τώρα ένα παραπάνω! Βέβαια, αν ποτέ χρειαστείτε κάτι,  κανονίστε  τα ραντεβού σας σε ΙΚΑ κ νοσοκομεία με ένα
dm! Και πουθενά αλλού να μην τον βρείτε, εκεί θα τον πετύχετε σίγουρα.
      Έμαθα επίσης ότι ο Κυριάκος ο…  ε, ελάτε τώρα, ξέρετε ποιος, μην με κάνετε να λέω ονόματα κ πέσει το
internet, δεν κάνει, δεν μπορεί λέει να κοιμηθεί, από τις τύψεις. Πρέπει να τον λυπηθούμε τώρα. Τόσος κόσμος που δεν μπορεί να κοιμηθεί γιατί έχει να πληρώσει όλες τις φαεινές ιδέες, τόσος κόσμος που δεν έχει μέρος να κοιμηθεί, αυτό μάλλον δεν τον αφορά, ε;
      Και βέβαια, τι να σχολιάσω  για τον πρωθυπουργό μας, πώς να τον χαρακτηρίσω. Καλά, θα με πείτε, αυτός αυτοχαρακτηρίζεται, τι μπορούμε να προσθέσουμε εμείς; Πάντως, πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Αυτός ο άνθρωπος έχει τρομερό ταλέντο στο να γίνεται
hashtag και να φτιάχνονται για χάρη του οι καλύτερες ατάκες. Θα θυμίσω μόνο μία,που είχε γράψει κάποιος στο twitter, τότε με το μάτι του, που είναι πάντα άκρως επίκαιρη: «Η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, το είχε προβλέψει: Τρελαντώνης».  Τα καταφέρνει βρε παιδιά, να μας κάνει να γελάμε, άσχετα βέβαια αν δεν ήταν αυτός ο στόχος μας όταν τον ψηφίσαμε, πράγμα που έχω ξαναγράψει παλαιότερα.
      Να πω και για την ΕΡΤ; Έχουμε πει τόσα, ένα μόνο θα αναφέρω τώρα. Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που δήθεν εξαιτίας τους έκλεισε, καθώς έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς και διοικούσαν όπως διοικούσαν, και στην καινούρια αντίστοιχη ΕΡΤ, εκεί θα είναι. Αυτοί πάλι που άδικα έχασαν την δουλειά τους, οι απλοί υπάλληλοι, αυτοί θα είναι ίσως και οι τελικοί χαμένοι της ιστορίας, όπως πάντα. Καταλαβαίνετε, μπάχαλο η κατάσταση-τι πρωτότυπο! Πού να σφίξουν κι οι ζέστες- αν και δεν το βλέπω!
      Κατά τ’ άλλα, ξέρω πως είναι δύσκολο, μα προσπαθήστε να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι. Αν μη τι άλλο, έχουμε τόσες παραλίες, τόσα όμορφα μέρη. Κοιτάξτε να περάσετε όμορφες στιγμές με τους δικούς σας ανθρώπους, να γεμίσετε μπαταρίες! Αν ο χειμώνας  είναι όσο δύσκολος φοβόμαστε, πράγμα που απευχόμαστε βεβαίως βεβαίως, χρειαζόμαστε ενέργεια να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες! Καλό (υπόλοιπο) καλοκαίρι, καλά μπάνια, καλές βουτιές και καλή δύναμη!!! 


Τσιακίρη Ειρήνη,
21/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου